internetmedicin.se  •  icd.nu  •  mednytt.se  •  akutbuk.se sökon 22 feb 2017, vecka 08

Information

Tillbaka

lakemedel.info är ett hjälpmedel för läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal. På sidan har vi samlat information kring läkemedel som stöd i det kliniska arbetet.

Här finns en effektiv sökmotor för läkemedel på den svenska marknaden och lättillgänglig information om utbytbarhet.

Tjänsten tillhandahålls av Internetmedicin. Utveckling och drift sköts av Epello AB.

Användning

För att söka efter läkemedel skriver du i den stora rutan överst på sidan. Du får träffar på produktnamn, substansnamn och indikation. Läkemedel som kan bytas ut på apotek har ett B invid styrkan i mittenkolumnen. Om du klickar på detta får du upp alternativa preparat, taget från läkemedelsverkets lista .

Nyhet Om du håller muspekaren över en länk med preparatets styrka får du upp information om subvention och förpackningsstorlekar.

Juridisk information

Den som använder denna tjänst skall själv värdera informationen och vid behov bekräfta den mot andra källor såsom FASS eller Läkemedelsverkets lista över utbytbara läkemedel (länk ovan). Internetmedicin i Göteborg och övriga inblandade åtar sig inget ansvar för behandling utifrån informationen på sidan. Ej heller åtar man sig något ansvar mot tredje part för skada som uppstår i samband med sådan behandling med mera.

Informationen om utbytbarhet är uppdaterad enligt listan som dateras 2014-01-31.

Kontakta oss

Har du frågor eller synpunkter? Kontakta oss gärna. Glöm inte att ange e-postadress om du önskar svar.

Meddelande:
E-post:

Tillbaka